Category Archives: Buat Duit

Buat Duit Dengan ChurpChurp dan Twitter


Salam bahagia semua!

Masih dalam mood raya? Mesti seronok, kan? Dapat beraya ke rumah saudara-mara dan kawan-kawan. Ada juga yang sudah ‘beraya’ setelah selesai menunaikan puasa sunat Syawal pula. Tak kurang pula ada yang baru bermula nak berpuasa sunat. Bagi yang mana ada ‘excuse’ puasa Ramadhan tu, cepat-cepatlah ganti ye. Takut tak sempat pula nak ganti nanti 😉

Kali ni aku just nak share satu peluang. Tengah boring-boring ni, blogwalking la kerja aku. Then, aku terjumpa blog Mohd Zaid ni. Dia ada cerita pasal Churp Churp. Aku tak pernah dengar pun tapi kan, macam best je.

Sedikit info yang aku boleh bagi, ChurpChurp ni satu medium perantara yang digunakan bagi tujuan pengiklan. Ia di’integrate’ dengan facebook and twitter. Biasa guna twitter? Facebook tak payah tanya la, dah confirm korang anda, kan?

Apa yang menarik dengan ChurpChurp ni? Kita boleh jana side income dari ChurpChurp ni. Ramai blogger yang jana income melalui blog melalui iklan nuffnang, adverlets, innity dan selain diorang offer untuk iklan di blog yang meletop-letop ni. Why not, kita try pulak dengan ChurpChurp ni?


Oh ye, saudara Wan Mus berbesar hati menyediakan Laporan Percuma tentang ChurpChurp dan twitter. Jangan lupa download tau! Si Wan Mus dah mula dapat income dengan ChurpChurp, takkan korang nak tengok je? Lagipun tak salah kita mencuba. Tak kena bayar apa-apa pun.

ChurpChurp ni tak susah, korang just follow je eBook yang Wan Mus buat ni. Sangat mudah, siap ada screenshot lagi tu. Apa lagi? Dapatkan ebook percuma di Buat Duit Dengan Twitter & ChurpChurp

That’s all! Selamat ber’ChurpChurp’ ye.

SMS: Yang Best dan Yang Tak Best


Korang suka sms? Aku pun suka sms.
Best ke terima sms?
Aku rasa best kalau sms tu dari orang yang aku kenal
Sms yang baik-baik sahaja.

Tapi kan… sekarang ni, aku dah jadi tak suka terima sms. Bila ada sms yang masuk je, aku dah jadi malas nak bukak. Kadang-kadang tu, aku biarkan je.

Nak tahu sebab pe?


Ni semua gara-gara bulk sms yang aku dapat. Korang tahu apa dia bulk sms? Jom aku cerita sikit.

Bulk sms ni adalah penyedia perkhidmatan komunikasi yang hebat (bagi aku) sebab ia memudahkan kita ni untuk membuat hebahan melalui sms secara pukal, bundle, bulk, banyak-banyak la, macha…

Apa guna bulk sms ni. Korang tak rasa bagus kalau korang tak reti nak guna or tak de keperluan nak guna or memang korang tak nak guna perkhidmatan ni. Simple je kan? Let me try to explain…

Ni kan musim-musim raya, so rami la kawan-kawan aku yang mesej selamat hari raya. Rajin betul diorang taip dan send sms kepada kawan-kawang diorang kan? Bagi aku teruk jugak la. Kena buat send-to-many la. Ada satu masa tu, aku terhantar dua kali kat kawan-kawan aku.

Sekarang ni, tidak lagi. Aku guna sitem bulk SMS ni jer. Semudah 1, 2, 3. Ini step nyer..
1. Keyin nama dan no.telefon kawan-kawan aku.
2. Tulis mesej pe aku nak hantar.
3. Send je (hanya dengan satu klik)

Korang rasa mudah tak? Aku boleh send mesej ke lebih 1000 orang dalam satu-satu masa. Gila kentang!

Ada keburukannya, tau. Macam mana suruhanjaya komunikasi nak kawal segala sms yang dihantar? Sejauh mana pula sms ni dipantau?

Ok, berbalik pasal cerita aku tak suka dah terima sms, SEBAB:

  1. Hari-hari aku terima sms iklan
  2. Hari-hari aku terima sms dari ntah dari mana-mana
  3. Buang masa aku baca sms tu.

Fikir sendiri dan tinggalkan la komen korang!

p.s: Aku ada rahsia Bagaimana Buat Duit dengan SMS, nak tahu? Tinggalkan email korang di ruangan komen di bawah. Proven beb! Aku dah dapat 7k. :-p