McD Haram? Kau kisah ke tak?


Assalamulaikum sebagai muqaddimah buat aku tinggalkan sedikit catatanku di sini.

Tajuk yang aku mula terfikir untuk berkongsi dengan korang tentang isu ini. Isu yang bila orang kisah sama ada rezeki itu halal ke haram. Rezeki yang kita perolehi tu berkat atau tidak. Juga, sama ada kita kisah ke tentang semuanya ini?

Harini aku terbaca tentang isu Mc Donald’s tak boleh makan. Melompat pulak budak-budak yang suka makan Mc Donald’s ni. Aku pun suka makan McD ni, menu pilihan aku selalunya Spicy Chicken tu. Aku pun turut terasa ‘panas’ juga bila mana memikirkan aku sudah tidak lagi berkesempatan menikmati’nya’ lagi. Ooppsss…jangan salah faham ye, aku bukan pembeli tegar untuk McD ni. Cuma kadang-kadang je… tu pun masih boleh dikira baru berapa kali aku kunjungi McD tahun ni.

Semua info tentang McD tak boleh makan ni pun mula tersebar kat facebook. Biasalah, kan. FB ni dah jadi macam vius je. Rasanya macam pelik je kalau seseorang tu tak de FB. Apa-apa je la.. Yang penting, gunakan ia sebaik-sebaiknya.

Berbalik cerita pasal McD ni, aku lebih prefer untuk melihat tarikh sesuatu ‘dakwaan’ yang ‘dilaporkan’ di blog-blog di Internet ni. Nampak begitu prihatinnya para blogger yang berusaha untuk menyampaikan semua isu-isu penting seperti ini. Namun demikian, McD pun dah buat kenyataan maklumbalas berkenaan isu ini. For detail, U all boleh tengok kat blog ni socrates.

Dah baca? So, dah terjawab pun dan diharapkan selesailah isu ini. Korang-korang boleh lah makan GCB semula la kan? hik hik hik…

Lastly, mana-mana blogger yang entry pasal isu McD ni. Korang update la entry korang balik tu. Aku tengok, ramai orang masih lagi forward emel berkenaan isu McD tak boleh makan ni. Aku bukan nak membela McD cuma, biarlah apa-apa info yang kita nak share tu memang valid dan yang terkini.

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: